Chrumkavé krevetové guľôčky so sladkokyslou omáčkou

Chrumkavé krevetové guľôčky so sladkokyslou omáčkou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 500 g krevetích chvostov
  • 110 g čerstvého zázvoru
  • 2 zelené cibuľky
  • 8 varených gaštanov
  • 2 vaječné bielky
  • 10 ml sherry
  • 25 g kukuričného škrobu
  • soľ.
  • Sladkokyslá omáčka: 100 ml ananásovej šťavy
  • 55 ml vínneho octu
  • 55 ml kečupu
  • 25 g cukru
  • 25 g kukuričnej múky.

Príprava

Zmiešajte zázvor, cibuľu, gaštany a krevety a potom zmiešajte sherry, vaječné bielky a kukuričný škrob. Osoľte.

Formujte malé guľôčky.

Obaľte ich v strúhanke a vysmážajte.

Odstráňte prebytočný tuk a podávajte.

Sladkokyslá omáčka: Spojte všetky prísady v hrnci. Priveďte do varu za stáleho miešania.

Podávajte horúce.