Chrumkavý hermelín s brusnicovou omáčkou

Chrumkavý hermelín s brusnicovou omáčkou

Desiata

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 jednotlivé porcie syra Camembert
  • hladká múka
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 100 g čerstvej strúhanky
  • 1 fľaša brusnicovej omáčky

Príprava

Rozkrojte porcie syra Camembert na polovicu po šírke, aby sa vytvorili tenšie trojuholníky. Obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke.

Obaľte druhýkrát vo vajíčkach a strúhanke. Nechajte pred smažením vychladnúť cca 30 minút. Vyprážajte cca 1 – 2 minút pri teplote 190 °C alebo kým nie sú dozlata vysmažené.

Zbavte prebytočného tuku a podávajte s brusnicovou omáčkou.