Citrónový krém

Citrónový krém

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • šťava z 2 citrónov
  • kôra z 1 citróna
  • 250 ml vody
  • 250 ml vody na varenie

Príprava

Zahrejte vodu, cukor a citrónovú kôru.

Zalejte rozšľahané vajcia.

Dobre premiešajte a preceďte.

Krém nalejte do 4 misiek.

Prikryte potravinárskou fóliou.

Do nádoby s parnou miskou nalejte 250 ml vody.

Nádoby vložte do parnej misky.

Prikryte pokrievkou a zapnite. Prístroj sa po približne 25 minútach varenia automaticky prepne na režim udržiavania teploty.

Pred podávaním schlaďte.