Citrónový nákyp

Citrónový nákyp

Dezert

  • 7

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 125 g mäkkého margarínu alebo zmäknutého masla
  • 125 g krupicového cukru
  • 2 rozšľahané vajcia
  • 175 g múky s primiešaným práškom do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva, cca 30 ml (2 polievkové lyžice) mlieka
  • jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 4 polievkové lyžice citrónového tvarohu.

Príprava

Preosejte spolu múku a prášok do pečiva.

Vymasťte 1,0 l nádobu na nákyp a na dno dajte citrónovú kôru.

Vyšľahajte tuk a cukor, až kým hmota nie je ľahká a nadýchaná.

Vmiešajte po jednom vajcia s polievkovou lyžicou preosiatej múky.

Kovovou lyžicou zamiešajte zvyšnú múku, mlieko a citrónovú kôru.

Dajte zmes do misky na puding a vrch zahlaďte. Prikryte potravinárskou fóliou (typ vhodný na použitie v mikrovlnnej rúre).

Parte 1 hodinu, potom doplňte spotrebič ďalšími 500 ml studenej vody, vynulujte počítadlo a parte ďalších 30 minút.

Vypnite a podávajte horúce.

Poznámka: Nádoba na puding nesmie prekážať otvorom na odvod pary na pokrievke ani zabraňovať bezpečnému priliehaniu pokrievky.