Džem z drobného ovocia

Džem z drobného ovocia

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 600 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, jahody)
  • 400 g cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 1 č. lyž. agaru (2 g)

Príprava

Všetky suroviny vložte do nádoby robota s hnetacím nožom. Spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 7.

Spusťte program Dezerty na 40 minút rýchlosťou 5 pri teplote 105 °C so zátkou nastavenou na maximum pary.

Zmes nalejte do sterilizovaných nádob.

TIP: Agar umožňuje použiť menšie množstvo cukru na prípravu džemu. Je potrebné nastaviť teplotu 105 °C, maximálne množstvo ovocia je 1,2 kg.