Dusená koreňová zelenina

Dusená koreňová zelenina

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 100 g červenej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 č. lyž. sladkej papriky
  • 250 g dyne
  • 250 g paštrnáka
  • 300 g mrkvy
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Cibuľu ošúpte a nakrájajte nahrubo. Vložte do nádoby robota s krájacím nožom a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11.

Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec. Cesnak rozpučte a vložte do nádoby robota spolu s olivovým olejom a sladkou paprikou. Spusťte program Pomalé varenie P1 na 4 minúty pri teplote 130 °C.

Dyňu, paštrnák a mrkvu ošúpte a nakrájajte na kocky. Po skončení programu pridajte vývar a zeleninu. Ochuťte soľou a čiernym korením. Spusťte program Pomalé varenie P2 na 40 minút pri teplote 95 °C. Podávajte horúce.

TIP: Zemiaky, sladké zemiaky, topinambury... voľba je len na vás! Nebojte sa zeleninu obmieňať.