Dusená ryba s paradajkou a limetkou

Dusená ryba s paradajkou a limetkou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 pleskáče morské zbavené šupín, vypitvané a nakrájané na polovice
  • 6 čerstvých rozmačkaných paradajok
  • 2 cibule nakrájané nadrobno
  • 2 PL zmesi korenia Baharat
  • 3 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 2 PL nasekaného koriandra
  • 3 PL olivového oleja
  • 2 limetky
  • ½ l vody

Príprava

Do nádoby nalejte olivový olej. Nastavte termostat na 160 °C v režime Smaženie. Rybu opečte tak, aby bola hnedá na oboch stranách, a odložte bokom. Cibuľu 5 minút restujte na zvyšnom oleji.

Pridajte cesnak, rozmačkané paradajky, korenie a koriander. Nastavte termostat na 100 °C v režime Dusenie.

Podlejte vodou. Pridajte rybu. Varte prikryté pokrievkou 20 minút. Na záver varenia pridajte limetky. Podávajte horúce.