Farmárska terina

Farmárska terina

Predjedlá

  • 7

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • 30H00

    recipe.details.time.rest

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 250 g bravčovej sviečkovice
  • 10 g hladkolistej petržlenovej vňate
  • 100 g kociek slaniny
  • 100 g teľacieho mäsa
  • 2 vajcia
  • 100 ml sladkého martini®
  • 80 g lieskových orieškov
  • 1 bobkový list
  • 1 byľka tymianu
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Rúru predhrejte na 180 °C. Ošúpanú cibuľu a mäso nakrájajte na kúsky. Bravčovú sviečkovicu vložte do nádoby robota s krájacím nožom a spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 12. Preložte do inej misy.

Cibuľu a petržlenovú vňať vložte do robota a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 12. Pridajte slaninu a teľacie mäso a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 12. Pridajte mleté hovädzie, vajcia a martini, soľ a čierne korenie a spracujte 10 – 20 sekúnd rýchlosťou 12. Medzi jednotlivými krokmi zmes vždy nahrňte stierkou do stredu misy.

Zmes vložte do formy na terinu s vekom a posypte lieskovými orieškami. Pridajte tymian a bobkový list a formu zavrite.

Pečte v rúre 1,5 hodiny. Nechajte stuhnúť 24 – 48 hodín v chladničke. Terinu by ste mali zaťažiť.

TIP: Do tejto teriny môžete pridať kuraciu pečeň.