Fazuľový hrniec s jahňacím

Fazuľový hrniec s jahňacím

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 785 g najlepšieho konca krku alebo hrudníka (vykosteného a zrolovaného)
  • 3 cibule
  • 50 g masla
  • 900 ml vody
  • 1 ČL (5 ml) zmesi sušených byliniek
  • 1 strúčik cesnaku (nakrájaný nadrobno)
  • 425 g konzervovaných červených fazuliek
  • soľ a mleté čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

Príprava

Cibuľu olúpte a nakrájajte.

V hrnci zahrejte maslo a mäso a cibuľu osmažte.

Mäso obráťte a pridajte vodu, bylinky a jemne nakrájaný cesnak. Osoľte a okoreňte. Zložte pokrievku a varte 30 – 35 minút po dosiahnutí tlaku. Rýchlo uvoľnite tlak.

Otvorte pokrievku a pridajte fazuľu. Hrniec zatvorte a varte ďalších 5 minút hneď, ako sa dosiahne tlak. Rýchlo uvoľnite tlak.

Šťava z mäsa sa prípadne môže zahustiť kukuričnou múkou a podávať ako mäsová omáčka.

Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.