Fileta z morského vlka varená v pare s bazalkovým olejom, mrkvovou šťavou a celozrnnou horčicou

Fileta z morského vlka varená v pare s bazalkovým olejom, mrkvovou šťavou a celozrnnou horčicou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 4 filety z morského vlka, každá po 120 g
  • 1 polievková lyžica bazalkového oleja
  • 12 malých nových zemiakov, rozkrojených na polovicu
  • 6 stopiek zeleru, 6 cm krát 1,5 cm
  • 8 trojuholníkov červenej a žltej papriky
  • 200 ml mrkvovej šťavy
  • 50 ml pomarančovej šťavy
  • 1 olúpaný strúčik cesnaku
  • 2 polievkové lyžice dijonskej celozrnnej horčice, rozdelené
  • ¼ čajovej lyžičky čerstvého zázvoru, olúpaného a nakrájaného nadrobno
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • ½ polievkovej lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej nadrobno
  • soľ a mleté čierne korenie
  • potravinárska fólia (vhodná do mikrovlnnej rúry)

Príprava

Filety z morského vlka okoreňte a potrite bazalkovým olejom. Zrolujte a zabaľte do potravinárskej fólie, aby získali pekný tvar. Položte ich na varnú podložku. Pridajte nové zemiaky, zeler a papriky.

Parte 15 minút s predjedlom a dezertom. Medzitým na panvici pri nízkej teplote zredukujte dva druhy šťavy so strúčikom cesnaku, horčicou a nakrájaným zázvorom. Preceďte cez jemné sitko a dochuťte.

Tanier ozdobte čajovou lyžičkou horčice a mrkvovou šťavou. Navrch dajte zrolovanú filetu z morského vlka. Na okraj taniera dajte ochutenú zeleninu, trochu olivového oleja a nasekanú petržlenovú vňať.