Filety z tresky so zeleninou Julienne

Filety z tresky so zeleninou Julienne

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 filety z tresky (každá po cca 150 g)
  • 100 g póru
  • 100 g mrkvy
  • 750 ml vody
  • 150 g masla
  • čerstvá pažítka (nasekaná nadrobno)
  • soľ a mleté čierne korenie.

Príprava

Nakrájajte zeleninu na tenké, pravidelné pásiky cca 0,5 cm široké x 9 cm dlhé.

Osoľte a okoreňte obe strany ryby. Filety zrolujte tak, aby sa neotvorili, a zaistite dreveným špáradlom. Spolu so zeleninou vložte do košíka. Roztrúste malé kúsky masla (50 g) na zeleninu. Položte trojnožku na dno hrnca a zalejte 750 ml studenej vody. Odložte košík na vrchnú časť.

Použite 1. úroveň tlaku. Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku. Varte 4 minúty. Nastavte regulátor tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Pokrievku ihneď otvorte, košík odoberte. Rozpusťte zostávajúce maslo (75 g) a použite ho na potretie ryby a na zeleninu. Ihneď podávajte. Posypte nakrájanou pažítkou.