Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Polievky

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 cibule (nakrájané nadrobno)
  • 40 g masla alebo margarínu
  • 50 g strúhaného syra
  • 1,5 l vody
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 4 krajce chleba
  • stolový olej na smaženie
  • 30 ml (2 PL) kukuričnej múky.

Príprava

Zľahka osmažte jemne nakrájanú cibuľu na panvici s tukom do zlatista. Zložte zo zdroja tepla a nechajte mierne vychladnúť.

Zalejte 1,5 l studenej vody. Osoľte a okoreňte. Použite 2. úroveň tlaku. Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku. Varte 5 minút.

Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku. Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku. Zahusťte 2 polievkovými lyžicami (30 ml) kukuričnej múky zmiešanej s trochou vody.

Vmiešajte do polievky a za stáleho miešania priveďte do varu. Osmažte niekoľko krajcov chleba na panvici do zlatista. Rozrežte krajce na štvrtky. Položte ich na dno vyhriatej polievkovej misy a zalejte polievkou.

Posypte strúhaným syrom a podávajte.