Gratinovaná treska

Gratinovaná treska

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 400 g varenej tresky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 700 ml polotučného mlieka
  • 10 byliek hladkolistej petržlenovej vňate
  • 800 g zemiakov
  • 30 g masla
  • soľ

Príprava

Rúru predhrejte na 220 °C. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo. Vložte do nádoby robota s krájacím nožom a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 12.

Pridajte tresku, 100 ml mlieka a pažítku a spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 12. Zmes nahrňte do stredu misy a spracujte ďalších 10 sekúnd. Formu na pečenie potrite maslom a naplňte zmesou.

Misu robota umyte. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do naparovacieho koša. Do robota nalejte 0,7 l vody, vložte naparovací kôš a spusťte program Para na 30 minút.

Vodu vylejte. Uvarené zemiaky a maslo vložte do nádoby robota s hnetacím nožom a spracujte 1,5 minúty rýchlosťou 6. Dochuťte podľa vašej voľby. Pyré prelejte cez tresku a pečte 15 – 20 minút.