Guľky z jahňacieho mäsa s cesnakom

Guľky z jahňacieho mäsa s cesnakom

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 800 g mletej jahňaciny
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej rasce
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 4 paradajky nakrájané na kocky
  • 300 cl paradajkovej šťavy
  • 300 cl kuracieho vývaru
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 PL oleja
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Z uvedených prísad pripravte guľky. Nastavte termostat na 130 °C v režime Restovanie. Na polovici oleja krátko opražte mäsové guľky a dajte bokom. Orestujte cibuľu. Pridajte cesnak a paradajky a restujte ďalšie 2 až 3 minúty.

Nastavte termostat na 100 °C v režime Dusenie. Podlejte tekutinami a prikryté pokrievkou varte 20 minút. Osoľte a okoreňte.

Pridajte mäsové guľky a prikryté varte ďalších 15 minút v režime Dusenie. Podávajte horúce.