Guláš

Guláš

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1,5 kg kociek hovädzieho mäsa
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • 100 g paradajkového koncentrátu
  • 5 žltých cibúľ nakrájaných na veľké kocky
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 veľké zemiaky, ošúpané a nakrájané na polovice
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 lyžica mletého majoránu
  • 3 PL práškovej papriky
  • 60 g múky
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Mäso osoľte, okoreňte a opaprikujte. Nastavte termostat na 130 °C v režime Restovanie a na oleji osmažte mäso a cibuľu. Keď cibuľa nadobudne zlatohnedú farbu, pridajte strúčiky cesnaku, paradajkový koncentrát a múku.

Restujte 2 až 3 minúty. Nastavte termostat na 100 °C v režime Dusenie. Podlejte hovädzím vývarom a pridajte majorán. Varte prikryté pokrievkou hodinu a štvrť.

V prípade potreby dolejte v priebehu varenia vodu. Keď je mäso takmer hotové, pridajte zemiaky. Podávajte horúce s kyslou smotanou.