Guláš

Guláš

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 kg krkovička
  • 200 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g hladkej múky
  • 2 pol. lž. oleja
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 250 g paradajkovej drene
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie

Príprava

Cibuľu, cesnak a zemiaky olúpajte a nakrájajte na štvrtky. Papriky nakrájajte na kúsky. Mäso nakrájajte na kocky a zľahka obaľte v múke. Cibuľu a cesnak vložte do misy kuchynského robota so sekacím nožom a spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11.

Sekací nôž vymeňte za mixovací nástavec a všetky suroviny nahrňte do stredu misy. Pridajte olej, korenie a sladkú papriku a spustite program P1 pre Pomalé varenie na 5 min. pri teplote 130 ° C.

Po ukončení programu pridajte hovädzie mäso, zemiaky, paradajkovú dreň, vývar a červené víno. Dochuťte soľou a korením. Spustite program P2 pre Pomalé varenie na 1 hod. 20 min. pri teplote 95 ° C. Podávajte horúce.

TIP: Pred podávaním môžete pridať trochu smotany. Vyberte si dobre prerastené kusy hovädzieho a nakrájajte na 2 cm kocky.