Horúca čokoláda

Horúca čokoláda

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 165 g horkej čokolády
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 1 č. lyž. vanilkového extraktu

Príprava

Do nádoby robota s hnetacím nožom vložte 40 g čokolády. Spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12. Presypte do menšej misky.

Zostávajúcu čokoládu, vanilku a mlieko vložte do robota. Spusťte na 8 minút rýchlosťou 5 pri teplote 90 °C.

Po uvarení mixujte 20 sekúnd rýchlosťou 11.

Posypte nakrájanou čokoládou a ihneď podávajte.

TIP: Mlieko môžete nahradiť rastlinným mliekom (ryžovým alebo mandľovým) a pridať korenie, napríklad škoricu alebo štipku čierneho korenia.