Horúce predjedlo z póru a syra

Horúce predjedlo z póru a syra

Pečenie

  • 6

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 800 g póru
  • 50 g rozpusteného masla
  • 50 g strúhanky z bieleho pečiva
  • 100 g strúhaného syra Gruyère
  • 3 rozšľahané vajcia
  • soľ, korenie
  • štipka mletého muškátového orieška.

Príprava

Pór opláchnite, odstráňte hrubé vonkajšie listy a odrežte vrcholy.

Nakrájajte na hrubé plátky a parte 30 minút.

Osušte na čistej utierke.

Zmiešajte pór, rozpustené maslo, strúhanku, strúhaný syr, rozšľahané vajcia, soľ, korenie a muškátový oriešok.

Zmes nalejte na maslom vymastený plech, prikryte potravinárskou fóliou a parte 50 minút.

Vypnite a podávajte horúce so smotanovou omáčkou ochutenou muškátovým orieškom.