Hovädzí stroganov

Hovädzí stroganov

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa (steak)
  • 250 g šampiňónov
  • 60 g cibule
  • 200 ml olivového oleja
  • 90 g rajčinového pretlaku
  • 7 g sladkej papriky
  • 150 ml kyslej smotany
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Šampiňóny a mäso nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu ošúpte a vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11.

Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec, pridajte olej a spusťte program Pomalé varenie P1 na 5 minút pri teplote 130 °C. Pridajte mäso, rajčinový pretlak a 2 polievkové lyžice vody. Spusťte program Pomalé varenie P3 na 10 minút pri teplote 100 °C.

Pridajte šampiňóny a papriku. Dochuťte soľou a čiernym korením a zapnite program Pomalé varenie P3 na 10 minút pri teplote 100 °C. Po 5 minútach pridajte smotanu. Podávajte horúce.

TIP: Pokiaľ chcete mäso dobre prevarené, varte dlhšie.