Hovädzia sviečková na madagaskarský spôsob

Hovädzia sviečková na madagaskarský spôsob

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 500 g steak z hovädzej sviečkovej, nakrájaný na kocky
  • 1 lyžica ActiFry kukuričnej múky, rozdelená
  • po 1/2 čajovej lyžičky soli a korenia (cca)
  • 1 lyžica ActiFry repkového oleja, rozdelená
  • 500 g nových malých zemiakov pokrájaných na štvrtky alebo narezaných na kúsky s veľkosťou sústa v prípade, že sú veľké
  • 500 ml nakrájaných paradajok zbavených semienok
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica ActiFry paradajkového pretlaku
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 lyžica ActiFry nakrájaného koreňa čerstvého zázvoru
  • 750 ml malých lístkov rukoly alebo špenátu

Príprava

Kocky hovädzieho mäsa pretraste s polovicou kukuričného škrobu, soľou a korením. Hovädzinu vložte do panvice ActiFry.

Rovnomerne zľahka pokvapkajte polovicou oleja. Varte 8 minút alebo kým nezhnedne. Mäso preneste do misy, dajte ho bokom.

Na panvicu ActiFry pridajte zvyšný olej, zemiaky, paradajky, cibuľu, vývar, paradajkový pretlak a cesnak. Varte 40 minút. Zvyšnú kukuričnú múku vymiešajte s dostatočným množstvom vody tak, aby ste získali hladkú pastu. Vmiešajte do guláša a varte 5 minút.

Pridajte bokom odložené mäso, všetky nazbierané šťavy a zázvor. Varte 5 minút alebo kým sa mäso dôkladne nezohreje a kým sa zemiaky nedajú roztlačiť vidličkou.

Vmiešajte do rukoly. V prípade potreby ešte osoľte a okoreňte.