Hovězí polévka

Hovězí polévka

Polievky

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 60 g cibule
  • 50 ml oleja
  • 80 g jačmeňa
  • 200 g zemiakov
  • 100 g mrkvy
  • 1 sterilizovaná uhorka
  • 10 g guľôčok čierneho korenia
  • 20 g hladkolistej petržlenovej vňate
  • soľ

Príprava

Hovädzie mäso nakrájajte na kúsky. Cibuľu ošúpte a vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 12.

Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec a pridajte olej. Spusťte program Pomalé varenie P1 na 5 minút pri teplote 130 °C.

Zemiaky a mrkvu ošúpte a nakrájajte na 2 cm kocky. Po ukončení programu pridajte všetky zostávajúce suroviny s 1 l vody. Spusťte program Pomalé varenie P2 na 45 minút pri teplote 95 °C. Podávajte horúce.

TIP: Ak nechcete polievku takú hustú, pridajte viac vývaru. Táto polievka sa podáva s nakladanými uhorkami alebo so zeleninou.