Hrušky v červenom víne

Hrušky v červenom víne

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 hrušky (nie príliš zrelé)
  • 50 g krupicového cukru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 PL (30 ml) šťavy z citróna
  • 2,5 cm celá škorica alebo 1/2 ČL (2,5 ml) škorice
  • 25 g pražených mandľových vločiek

Príprava

Hrušky zbavte šupky, pričom ich nechajte celé a so stopkami.

Vyberte trojnožku a hrušky postavte vzpriamene na dno hrnca. (Bude to jednoduchšie, ak zarovnáte spodnú časť hrušky).

Posypte cukrom.

Podlejte červeným vínom a citrónovou šťavou so škoricou.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku.

Mierne povarte približne 10 minút. Presný čas bude závisieť od veľkosti a zrelosti hrušiek.

Pomaly uvoľnite paru.

Vyberte hrušky z panvice a postavte ich na servírovaciu nádobu.

Odoberte celú škoricu.

Tekutinu nechajte variť, až kým sa nezredukuje asi o polovicu a nestane sa z nej mierny „cukrový roztok“.

Hrušky prelejte omáčkou z červeného vína.

Posypte mandľami a podávajte so šľahačkou.