Hrušky vo víne korenenom škoricou

Hrušky vo víne korenenom škoricou

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 4 hrušky nakrájané na veľké kocky
  • 100 ml vody
  • 1 polievková lyžica tekutého medu
  • 50 ml červeného vína, flambovaného
  • 1 vanilkový struk
  • 4 klinčeky
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 4 plátky pomaranča
  • 2 kusy piškótového múčnika nakrájané na 5 x 7 cm tyčinky (cca 15 g na kus)

Príprava

Hrušky rozdeľte do šálok. Priveďte do varu vodu s medom a potom pridajte červené víno, vanilkový struk, klinčeky, škoricu a plátky pomaranča. Zmes nalejte do šálok s hruškami, ale pred tým odstráňte klinčeky a vanilkový struk. Tesne uzavrite viečkami. Šálky vložte do košíka č. 3.

Parte 15 minút s predjedlom a hlavným jedlom.

Po uvarení zložte viečka. Podávajte teplé s piškótovým múčnikom.