Hubová paštéta

Hubová paštéta

Príloha

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g plochých húb (najlepšie šampiňónov)
  • 1 PL (15 ml) olivového oleja
  • štipka sušeného tymianu
  • 1 šalotka (nakrájaná)
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku (voliteľné)
  • 1 PL (15 ml) čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 celé vajcia (rozšľahané)
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 ml mlieka
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 4 alebo 5 žiaruvzdorných formičiek alebo 6 kovových foriem, ktoré sa zmestia do košíka tlakového hrnca.

Príprava

Nakrájajte huby na drobné kocky. Na otvorenej panvici zahrejte olivový olej. Smažte jemne huby s tymiánom cca 5 minút.

Pridajte šalotku, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a korenie. Premiešajte. Primiešajte vajcia, smotanu a mlieko.

Potrite žiaruvzdorné formičky alebo kovové formy tukom. Lyžicou naplňte hubovou zmesou. Dajte na dno panvice trojnožku. Zalejte 750 ml vody. Formy dajte do košíka a uložte ich na trojnožku. Prikryte starým žiaruvzdorným tanierom.

Použite 1. úroveň tlaku. Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku. Varte 15 minút. Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku. Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku. Nechajte formičky vychladnúť, uvoľnite strany a opatrne vyberte.