Hubové lievance

Hubové lievance

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 450 g malých húb
  • 1 citrón
  • 100 g múky
  • 1 vaječný žĺtok
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 1 polievková lyžica oleja

Príprava

Stopky skráťte, huby očistite a opláchnite v citrónovej vode.

Sceďte a osušte.

Cesto pripravíte tak, že v miske zmiešate 100 g múky, 1 žĺtok, štipku soli, 150 ml mlieka a 1 polievkovú lyžicu oleja.

Zmiešajte všetky prísady a opatrne primiešajte dotuha vyšľahaný bielok.

Huby obaľte v cestíčku a vysmážajte.

Zbavte prebytočného oleja a podávajte s citrónovou majonézou.