Jablkový koláč

Jablkový koláč

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 5 veľkých jabĺk na varenie
  • 1/3 šálky cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • soľ na ochutenie
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 1/3 šálky svetlej melasy
  • 1/4 šálky vody
  • 1 šálka univerzálnej múky
  • 2 čajové lyžičky dvojčinného prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice pokrmového tuku
  • 3/4 šálky mlieka

Príprava

Jablká ošúpte, vykrojte jadro a nakrájajte na tenké plátky. Vo veľkej mise zľahka zmiešajte jablká s cukrom, škoricou a 1/4 čajovej lyžičky soli.

Zmes preneste lyžicou na okrúhlu panvicu TEFAL. Na malej rajnici TEFAL rozpusťte pri nízkej teplote maslo.

Odoberte zo zdroja tepla, vmiešajte melasu a vodu. Prelejte touto omáčkou jablkovú zmes.

Predhrejte rúru na 180 °C. V stredne veľkej miske rozmiešajte múku, prášok do pečiva a 3/4 čajovej lyžičky soli. Vmiešajte pokrmový tuk, až kým sa zmes nepodobá na hrubé omrvinky.

Vmiešajte iba také množstvo mlieka, aby bola múka vlhká. Vrchovatou polievkovou lyžicou vytvorte 8 alebo 9 kôpok na jablkovú zmes.

Pečte 35 – 40 minút alebo kým nie je kôrka zlatistá a jablká nezmäknú.

Pred podávaním rozdrvte kôrku lyžicou a vmiešajte do jablčnej zmesi.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac