Jahňací tajine

Jahňací tajine

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 600 g na tenké plátky nakrájaného chudého jahňacieho
  • 1 cibuľa, nakrájaná veľmi nadrobno
  • 2 zelerové stopky, nakrájané na veľmi malé kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na mesiačiky
  • 1 nakrájaná červená paprika
  • 20 g čerstvého zázvoru, olúpaného a nakrájaného
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 štipky karí korenia, šafranu a zmesi 4 druhov korenia
  • 20 g tekutého medu
  • 20 g konzervovaného alebo nakladaného citrónu, scedeného a jemne nakrájaného
  • 150 ml jahňacieho vývaru
  • 1 zväzok lístkov čerstvého koriandra, jemne nasekaných
  • niekoľko nasekaných lístkov čerstvej mäty
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

Príprava

Zmiešajte mäso so všetkou zeleninou, zázvorom, cesnakom, korením, medom, konzervovaným citrónom a osoľte a okoreňte. Marinujte 15 minút.

Parte 15 minút s predjedlom a dezertom. Medzitým, čo sa jedlo varí, zmiešajte v hrnci jahňací vývar s polovicou lístkov koriandra a trochu zredukujte.

Tesne pred podávaním jahňaciu omáčku prepasírujte, dochuťte a pridajte čerstvé nasekané bylinky.

Zmiešajte hrušky s čiernymi ríbezľami a medom. Rozdeľte do šálok a prikryte viečkami.