Jarný šalát

Jarný šalát

Príloha

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 150 g mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 100 g hrášku Mangetout
  • 150 g karfiolu
  • 2 cukety
  • 100 ml (7 polievkových lyžíc) olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • nasekaná čerstvá trebuľka.

Príprava

Olúpte mrkvu a zemiaky. Z hrášku Mangetout odstráňte všetky vlákna. Karfiol rozdeľte na vetvičky. Mrkvu, zemiaky a cuketu nakrájajte na kocky.

Hrášok Mangetout nakrájajte na pásiky. Všetku zeleninu dajte do parnej misy a varte 20 minút. Medzitým si pripravte francúzsky dressing. Vyšľahajte olivový olej a citrónovú šťavu s trochou korenia.

Zeleninu dajte na ohriatu servírovaciu misu. Podávajte teplé, posypané nasekanými bylinkami a poliate francúzskym dressingom.