Jednoduché paradajkové cestoviny

Jednoduché paradajkové cestoviny

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 – 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané nadrobno
  • olivový olej
  • 1 malý zväzok bazalky, lístky pozbierané, stonky jemne nasekané
  • 1 čerstvá červená paprička čili
  • 2 x 400 g konzervy kvalitných talianskych paradajok
  • morská soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • červený vínny ocot
  • 455 g vašich obľúbených sušených cestovín
  • 1 veľká hrsť čerstvo strúhaného parmezánu

Príprava

Opražte zľahka cesnak na malom množstve olivového oleja spolu s nasekanými stonkami bazalky a celou čerstvou papričkou čili. Urobte jeden rez na papričke čili nožom, aby nepraskla pri smažení!

Pridajte paradajky (tentoraz ich nechajte celé). Zľahka osoľte morskou soľou a čerstvo namletým čiernym korením, potom mierne duste 30 minút.

Odstráňte papričku čili, potom rozpučte a rozmačkajte paradajky lyžicou. Ak je potrebné viac osoliť a okoreniť, pridajte radšej malý dúšok červeného vínneho octu, aby dodal cestovinám trochu ostrosti. Vmiešajte vybrané lístky bazalky.

Medzitým pridajte cestoviny do osolenej vriacej vody v hrnci na prípravu cestovín. Varte podľa návodu na obale a sceďte.

Pridajte ich do omáčky a premiešajte, aby sa rovnomerne pokryli. Podávajte bohato posypané parmezánom.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac