Jemný krémový dezert s karamelom, soleným maslom a pukancami

Jemný krémový dezert s karamelom, soleným maslom a pukancami

Dezert

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 200 g cukru
  • 200 g tekutej smotany
  • 40 g mierne soleného masla
  • 180 g mlieka
  • 260 g tekutej smotany
  • 25 g kukuričného škrobu
  • skaramelizované pukance na ozdobu

Príprava

Karamel: na panvicu dajte cukor. Nechajte cukor, nech začne pri miernej teplote bez miešania karamelizovať. Keď začne cukor naspodku hnednúť, premiešajte ho, aby karamelizoval rovnomerne.

Postupne, v tenkých pramienkoch, pridávajte smotanu, pričom dávajte pozor na striekance. Nakoniec pridajte maslo. Dôkladne premiešajte. Odstavte a nechajte vychladnúť.

Nalejte trochu tohto karamelu do každej nádobky.

Krém: zrieďte 100 g karamelu smotanou a potom mliekom. Zvlhčite škrob 7 cl tekutiny. Pridajte zostávajúcu tekutinu. Dajte na panvicu. Varte pri miernej teplote za stáleho šľahania.

Odoberte zo zdroja tepla a pridajte dva žĺtky. Dôkladne premiešajte.

Krém ihneď rozdeľte do sklenených pohárov. Nechajte vychladnúť.

Ozdobte skaramelizovanými pukancami.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac