Kačacie prsia s hroznom

Kačacie prsia s hroznom

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 2 kusy kačacích pŕs, bez tuku
  • 80 g zeleného hrozna
  • 80 g čierneho hrozna
  • 200 ml čerstvého kuracieho vývaru (vo forme želé)
  • 20 g cukru
  • 200 ml bieleho vínneho octu
  • 1 polievková lyžica medu
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Na rozpálenej panvici zľahka osmažte kačacie prsia na mastnej strane. Potrite medom.

Parte 15 minút s hroznom a kuracím vývarom vo forme želé.

Na konci varenia filety zabalené do alobalu odstavte. V hrnci zmiešajte cukor a ocot a zahrievajte, až kým nevznikne svetlý karamel. Omáčku dokončíte tak, že ju podlejete vypečenou šťavou a pridáte hrozno. Dochuťte. Kačacie prsia nakrájajte na plátky a polejte omáčkou.

Hrozno rozdeľte do šálok. Pridajte med a vanilkový struk, potom prikryte viečkami. Šálky vložte do košíka č. 3