Kajenské kurča s omáčkou Chunky Salsa

Kajenské kurča s omáčkou Chunky Salsa

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 1 čajová lyžička rozdrveného čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice nadrobno posekaného čerstvého oregana
  • 2 čajové lyžičky papriky (nie štipľavej papriky)
  • 1 čajová lyžička sušených vločiek čili
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 2 stredné paradajky, nahrubo nakrájané
  • 1 malá červená cibuľa, nahrubo nakrájaná
  • 1 stredne veľká zelená paprika, nahrubo nakrájaná
  • 2 polievkové lyžice nahrubo posekaného čerstvého koriandra
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy.

Príprava

Z plátkov kuracích pŕs odstráňte kožu. Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady marinády.

Pridajte kuracie mäso do zmesi. Prikryte a nechajte chladiť v chladničke 15 minút.

Medzitým si pripravte hrubú salsu. V miske zmiešajte všetku zeleninu a nasekané bylinky. Pripravte si dressing z olivového oleja a citrónovej šťavy, zalejte salsu a zmiešajte.

Opekajte kuracie mäso na malom množstve oleja na panvici Tefal s nepriľnavým povrchom 15 – 20 minút, kým nie je prepečené a vriace.

Kuracie mäso podávajte so salsou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac