Karibské bravčové mäso s ananásovým karí

Karibské bravčové mäso s ananásovým karí

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového karé
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 veľká nakrájaná cibuľa
  • 1/2 polievkovej lyžice korenia „Poudre de Colombo“ alebo mierne štipľavého korenia karí.
  • 1 polievková lyžica papriky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 sušené červené čili papričky
  • 1 čajová lyžička worcesterskej omáčky
  • 400 g kociek ananásu vo vlastnej šťave
  • 2 bobkové listy

Príprava

Zbavte bravčové mäso všetkého prebytočného tuku a nakrájajte ho na 2 cm kocky. Zmiešajte múku so soľou, bravčové kúsky natriasajte v zmesi, kým sa neobalia.

Zahrejte 2 polievkové lyžice oleja na panvici a mäso zľahka opražte zo všetkých strán.

Preložte do misky hrnca na prípravu ryže. Zahrejte 1 polievkovú lyžicu oleja na panvici, pridajte cibuľu a pomaly pražte cca 5 minút do sklovita.

Pridajte všetky zostávajúce prísady a priveďte k varu. Preložte do misky hrnca na prípravu ryže a dobre premiešajte.

Prikryte pokrievkou, zvoľte režim pomalej prípravy, čas varenia (v rozsahu 6 – 8 hodín) a stlačte tlačidlo Štart. Po uvarení vyberte bobkové listy a celé čili papričky.