Kompót zo sušeného ovocia

Kompót zo sušeného ovocia

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1 šálka sušených sliviek
  • 1/2 šálky sušených fíg
  • 1,5 šálky sušených marhúľ
  • 1 šálka sušených hrozienok (celková hmotnosť sušeného ovocia by mala byť 675 g)
  • 1 šálka nakrájaných datlí
  • 900 ml vriacej vody
  • 115 g hnedého cukru
  • 1 ČL (5 ml) škorice

Príprava

Ovocie dôkladne opláchnite. Dajte ovocie, okrem datlí, do misky, a zalejte vriacou vodou. Nechajte máčať 10 minút. Odoberte trojnožku a košík. Dajte ovocie a tekutinu z namáčania do panvice.

Pridajte cukor a korenie. Použite 2. úroveň tlaku. Prikryte pokrievkou a priveďte na úroveň plného tlaku. Varte 15 minút. Odstavte hrniec zo zdroja tepla a schlaďte ho pri izbovej teplote bez toho, aby ste menili polohu voliča tlaku.

Keď indikátor tlaku zhasne, zložte pokrievku. Podávajte horúce alebo studené.