Králik na pive

Králik na pive

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 800 g králičieho mäsa (na kocky)
  • 100 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml olivového oleja
  • 150 g údeného bôčika
  • 3 pol. lyž. múky
  • 350 ml svetlého piva
  • soľ

Príprava

Cibuľu a cesnak ošúpte a vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Krájajte 10 sekúnd rýchlosťou 11. Údený bôčik nakrájajte na drobné kocky. Králičie mäso nakrájané na kocky obaľte v múke.

Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec. Pridajte olivový olej a bôčik a spusťte program Pomalé varenie P1 na 5 minút pri teplote 130 °C.

Po ukončení programu pridajte pivo, králičie mäso a soľ. Spusťte program Pomalé varenie P2 na 45 minút pri teplote 95 °C. Na prvých 5 minút vyberte z veka zátku, aby mohol vyprchať alkohol. Po dovarení ihneď podávajte.