Krém z hrachovej polievky s mätou a balzamikovým octom

Krém z hrachovej polievky s mätou a balzamikovým octom

Polievky

  • 4

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica balzamikového octu
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 320 g lúpaného hrášku
  • 1 pokrájaná cibuľa
  • 650 ml horúceho mlieka
  • ½ zväzku čerstvej mäty, nasekanej nahrubo
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Urobte si karamel. Na panvici pri miernej teplote rozpusťte a zredukujte balzamikový ocot a cukor tak, aby sa dosiahla hustá konzistencia. Odstavte. Na varnú podložku dajte hrach a cibuľu.

Parte 15 minút s hlavným jedlom a dezertom.

Po uvarení hrach spracujte pomocou kuchynského robota alebo v mixéri s horúcim mliekom a mätou a potom prepasírujte cez jemné sitko. Osoľte a okoreňte. Ihneď podávajte v plytkých miskách s krémom postriekaným alebo pokvapkaným balzamikovým octom.