Krémové kuracie mäso

Krémové kuracie mäso

Hlavný chod

  • 6

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 1,5 kg alebo 6 kúskov kuracieho mäsa
  • 50 g masla
  • 1 PL (15 ml) oleja
  • 300 ml vody
  • 2 vajcia
  • 300 ml smotany na varenie.

Príprava

Kurča rozkrojte na 6 kúskov.

Na otvorenej panvici rozpusťte maslo a olej.

Zľahka osmažte kuracie mäso, ale nie priveľa.

Pridajte vodu, soľ a korenie.

Použite 2. úroveň tlaku.

Prikryte pokrievkou a priveďte k tlaku.

Varte 15 minút.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte parný hrniec pod tečúcu vodu.

Vyberte kurča z panvice, osušte a dajte na zohriatu misu.

Použite vypečenú tekutinu ako vývar.

Rozbite vajcia a vmiešajte do smotany.

Zmes nalejte do hrnca.

Miešajte omáčku do hladka pri nízkej teplote, potom ihneď odoberte zo zdroja tepla.

Dbajte na to, aby omáčka nevrela.

Kuracie mäso polejte omáčkou.