Krevetové špízy s hriankami s bielou fazuľou

Krevetové špízy s hriankami s bielou fazuľou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 12 veľkých surových kreviet alebo kráľovských kreviet, olúpaných, uvarených
  • 4 hrubé krajce tmavého chleba, opečené
  • 300 g bielej fazule, konzervovanej
  • 4 vetvičky suchého rozmarínu, lístky odstránené kvôli výrobe špízov
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 celý téglik bieleho jogurtu
  • 50 ml oleja z pistácií alebo vlašských orechov

Príprava

Fazuľu opláchnite a nechajte odtiecť. Rozložte ju spolu s cibuľou do košíka č. 1. Navlečte 3 krevety na každú vetvičku rozmarínu tak, aby sa vytvorili špízy.

Fazuľu a cibuľu parte 15 minút zároveň s hlavným jedlom a dezertom. Po 10 minútach varenia parný hrniec otvorte a špízy poukladajte na fazuľu. Zatvorte a stlačte tlačidlo spustenia funkcie Vitamin+. Varte ešte 5 minút.

Po uvarení zmiešajte fazuľu s dostatočným množstvom jogurtu, aby sa dosiahla krémová konzistencia (dbajte na to, aby zmes príliš nezredla). Dochuťte. Fazuľovú zmes rozotrite na chlieb a navrch dajte krevetový špíz. Zľahka pokvapkajte olejom z pistácií alebo vlašských orechov.