Kurča po baskicky

Kurča po baskicky

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná
  • 200 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 200 g mrazených narezaných paprík
  • 1 cibuľa
  • 1/3 ČL cesnakového pyré
  • 2 dezertné lyžičky olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie, korenie Espelette

Príprava

Oddeľte vrchné časti stehien od spodných. Vrchné časti stehien nakrájajte na plátky až na kosť.

V tlakovom hrnci zahrejte olej. Vrchné a spodné časti stehien opečte zo všetkých strán.

Stehná vyberte.

Namiesto nich vložte zeleninu, podlejte 20 cl vody, pridajte nakrájané paradajky, dobre premiešajte a vypečenú šťavu zozbierajte.

Pridajte všetky zostávajúce prísady. Osoľte, okoreňte a pridajte korenie Espelette. Opäť pridajte stehná. Premiešajte. Tlakový hrniec zatvorte.

Nechajte variť 10 minút, kým ventil nezačne pískať.

Ak chcete recept zjednodušiť a zrýchliť prípravu, namiesto 4 horných stehien môžete použiť 8 dolných stehien. V tom prípade skráťte čas varenia na 7 minút.