Kuracie závitky so špargľou

Kuracie závitky so špargľou

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 16 ks zelenej špargle, olúpanej
  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 30 g estragónovej horčice
  • 400 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Špargľu odrežte 12 cm od špičky a stonky uchovajte. Kuracie prsia osoľte a okoreňte, pokvapkajte sójovou omáčkou a potrite horčicou. Na každý kus kuracích pŕs položte 3 kusy špargle. Zrolujte tak, aby bolo vidno špičky. Zaistite povrázkom alebo špáradlom.

Parte 15 minút spolu so zostávajúcou špargľou a stonkami po stranách. Varte súčasne s predjedlom a dezertom.

Kurací vývar uveďte do varu, pridajte uvarenú špargľu a stonky, rozmixujte ručným mixérom alebo pomocou kuchynského robota. Preceďte cez jemné sitko a pridajte smotanu. Dochuťte koreninami a prelejte kuracie mäso naservírované v strede každého taniera.