Lastúry po provensálsky

Lastúry po provensálsky

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa pokrájaná nadrobno
  • 560 g paradajok, olúpaných, zbavených semien a nakrájaných na kocky
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 3 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 20 mušlí, čerstvých alebo mrazených, jemne osušených
  • 8 strúčikov cesnaku, nakrájaných nadrobno
  • 1 polievková lyžica nadrobno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica čerstvej strúhanky
  • čerstvá plocholistá petržlenová vňať, na ozdobu

Príprava

Na panvici s nepriľnavým povrchom zahrejte olej pri nízkej teplote.

Pridajte nakrájanú cibuľu a pomaly prikryté 5 minút varte alebo dovtedy, kým nie je mäkká a sklovitá.

Pridajte paradajky, potom varte neprikryté 20 minút za občasného miešania, až kým nie sú husté a mäkké.

Na panvici zahrejte olej, potom pri vysokej teplote pridajte maslo. Keď sa maslo na panvici rozpustí a je rozpálené, pridajte lastúry a 2 minúty smažte pri vysokej teplote na každej strane.

Vyberte a zbavte prebytočného oleja na pokrčených papierových utierkach.

Vypnite zdroj tepla, na horúcu panvicu dajte cesnak a miešajte.

Pridajte petržlenovú vňať a strúhanku a dobre premiešajte.

Pred podávaním dajte do stredu každého taniera kôpku paradajok a okolo nej uložte lastúry. Navrch dajte cesnakovú zmes a ozdobte lístkami petržlenovej vňate. Ihneď podávajte.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac