Lazane

Lazane

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 50 ml olivového oleja
  • 500 g konzervovaných lúpaných rajčín (zliatych)
  • 10 g oregana
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 500 ml polotučného mlieka
  • štipka muškátového orieška
  • 1 balenie cestovín na lazane
  • 100 g strúhaného syra gruyère

Príprava

Cibuľu a cesnak ošúpte a vložte do misy kuchynského robota s krájacím nožom. Spracujte 10 sekúnd rýchlosťou 11. Krájací nôž vymeňte za miešací nadstavec, pridajte olej a na 5 minút spusťte program Pomalé varenie P1 pri teplote 130 °C. Pridajte mäso, rajčiny a oregano. Dochuťte soľou a čiernym korením a zapnite program Pomalé varenie P2 na 35 minút pri teplote 90 °C. Omáčku dajte nabok do inej misy a nádobu kuchynského robota umyte.

Rúru predhrejte na 180 °C. Do misy kuchynského robota s metlou vložte múku, mlieko a muškátový oriešok. Ochuťte soľou a čiernym korením. Spracujte 1 minútu rýchlosťou 7. Pridajte maslo a spusťte program na omáčky na 8 minút rýchlosťou 4 pri teplote 90 °C.

Zapekaciu misu potrite olejom a nalejte trochu rajčinovej omáčky. Prikryte cestovinovým plátom, pridajte trochu rajčinovej omáčky, bešamelu a syra Gruyère. Opakujte tento krok dovtedy, kým nespotrebujete všetky suroviny. Zakončite vrstvou syra. Pečte v rúre 25 – 30 minút.