Libanonská kuracia pita

Libanonská kuracia pita

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 4 nakrájané kuracie rezne
  • 1 nadrobno pokrájaná červená cibuľa
  • zväzok jemne posekaného plocholistého petržlenu
  • 2 paradajky, nakrájané na mesiačiky
  • šťava z 1 citróna
  • 30 ml olivového oleja
  • 50 g paradajkového pretlaku alebo pyré
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
  • 4 pita chleby
  • 200 g odkvapkaného cícera z konzervy

Príprava

Kuracie mäso poukladajte na varnú podložku a pridajte polovicu cibule, petržlen a paradajky. Pokvapkajte citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Parte 10 minút s predjedlom a dezertom. Medzitým zmiešajte paradajkový pretlak s cesnakom a rozotrite vnútri chlebov.

Naplňte každú pitu kuracím mäsom. Cícer rozmačkajte na pyré, pričom nechajte niekoľko celých na ozdobu. Na tanier dajte pyré v tvare kruhu a pomocou niekoľkých celých kúskov cícera a štipky petržlenu vytvorte tvár alebo iný zábavný obraz.