Majonéza

Majonéza

Omáčky

  • 5

    Počet ľudí

  • Lacné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

Ingrediencie

  • 1 žĺtok
  • 1 č. lyž. horčice
  • 1 č. lyž. bieleho octu
  • 250 ml oleja
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Žĺtok, horčicu a ocot vložte do nádoby robota s metlou. Dochuťte soľou a čiernym korením.

Zapnite rýchlosť 6 a postupne prilievajte olej. Hneď ako bude majonéza hotová, robota vypnite.

TIP: Majonézu rýchlo spotrebujte, pretože obsahuje surový žĺtok. Na zelerovú remuládu zmiešajte 80 g majonézy so 400 g nastrúhaného zeleru a pridajte trochu pažítky