Mleté hovädzie mäso s paradajkami

Mleté hovädzie mäso s paradajkami

Hlavný chod

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 450 g surového mletého mäsa
  • 50 g húb (nakrájaných nahrubo)
  • 1 stredne veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 1 stredne veľká mrkva (nakrájaná na kocky)
  • 227 g konzervovaných paradajok
  • 300 ml vývaru (pripraveného z 1 hovädzieho bujónu)
  • 1 ČL (5 ml) worcesterskej omáčky
  • 1/2 ČL (2,5 ml) zmesi sušených byliniek
  • 1/2 PL kukuričnej múky
  • 1 PL stolového oleja.

Príprava

Na otvorenej panvici zahrejte olej.

Osmažte zeleninu a potom mäso.

Odstráňte všetok prebytočný tuk.

Primiešajte paradajky, worcesterskú omáčku, bylinky a vývar.

Prikryte pokrievkou a priveďte až na úroveň plného tlaku.

Použite 2. úroveň tlaku.

Varte 10 minút.

Nastavte volič tlaku do polohy vypúšťania pary alebo dajte parný hrniec pod studenú tečúcu vodu.

Zložte pokrievku.

Zmiešajte kukuričnú múku s trochou vody.

Vmiešajte do mäsa.

Priveďte za stáleho miešania do varu, kým nezhustne.

Podávajte so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.