Morský čert karamelizovaný vo vanilke so zeleným hráškom potiahnutým wasabi

Morský čert karamelizovaný vo vanilke so zeleným hráškom potiahnutým wasabi

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Náročné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 8 kusov morského čerta, každý 80/100 g
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 25 g soleného masla
  • 7 cl bieleho vína
  • 1 struk vanilky Bourbon
  • 20 cl tekutej smotany s obsahom tuku 35 %
  • 200 g čerstvého hrášku
  • 400 g mrazeného hrášku
  • 20 cl čerstvej hustej smotany
  • 20 g pasty wasabi
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Mrazený hrášok uvarte vo veľkom množstve vriacej vody. Sceďte. Rýchlo ho ochlaďte v ľadovej vode, aby si udržal svoju jasno zelenú farbu. Zmiešajte s wasabi, soľou a smotanou. Prepasírujte cez jemné sitko, aby vzniklo dokonale hladké pyré.

Čerstvý hrášok olúpte. Uvarte ho tak, ako mrazený hrášok. Po uvarení ho odložte nabok.

Kúsky morského čerta opražte v oleji. Keď sú správne opražené, pridajte maslo a vanilkové semená. Varte ďalej, pričom ich potierajte tukom, kým nebudú dozlata opečené. Preložte na zapekaciu misku a udržujte teplé pri teplote 70 °C, kým nie je hotová omáčka.

Pripáleniny z vypečených štiav deglazujte pomocou bieleho vína. Zredukujte. Pridajte smotanu. Zredukujte. Osoľte a okoreňte. Zároveň ohrejte hráškové pyré.

Pyré rozdeľte na taniere. Vrch posypte celým hráškom. Navrch poukladajte kúsky ryby a pokvapkajte omáčkou.

Produkty značky Tefal na prípravu vášho receptu
  • DUETTO_1_thumbnail_RO.png
    Duetto

    Šikovné na jednoduché použitie

    zistite viac