Morský čert s pomarančovou omáčkou obalený v korení

Morský čert s pomarančovou omáčkou obalený v korení

Predjedlá

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Stredné

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 600 g morského čerta, nakrájaného na medailóniky
  • 2 polievkové lyžice čínskej zmesi 5 druhov korenia
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • 1 šalotka, nakrájaná nadrobno
  • šťava a kôra z 2 pomarančov
  • 200 g dobre opláchnutých srdcoviek alebo mušlí v lastúrach
  • soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Medailóniky z morského čerta potrite čínskym korením. Zredukujte biele víno so šalotkou dosucha.

Morského čerta parte 10 minút s pomarančovou šťavou a pomarančovou kôrou. Po 10 minútach parný hrniec otvorte a pridajte srdcovky alebo mušle. Zatvorte, stlačte tlačidlo spustenia funkcie Vitamin+ a povarte ešte 5 minút.

Keď je ryba uvarená, prilejte vývar k zredukovanému bielemu vínu a dochuťte. Do stredu každého taniera dajte medailóniky z morského čerta, obložte ich srdcovkami alebo mušľami a naneste tenkú vrstvu omáčky.