Morský jazyk s olivovým pyré a špagetovým šalátom s cuketou

Morský jazyk s olivovým pyré a špagetovým šalátom s cuketou

Hlavný chod

  • 4

    Počet ľudí

  • Nákladné

    Cena

  • Ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

  • yes

    Výživné a chutné

Nutritious & Delicious
Výživové hodnoty 

Whether it is good, healthy and convenient: in the kitchen, you want everything! With Nutritious & Delicious recipes, reconcile gustatory pleasure and balanced diet is finally easy. Tefal offers you innovative cooking appliances and unique recipes that maintain the best nutritional value of foods.

Ingrediencie

  • 16 malých filiet z morského jazyka (300 g)
  • 2 polievkové lyžice tapenády alebo pyré z čiernych alebo zelených olív
  • 16 drevených špáradiel
  • 400 g zelenej cukety, nakrájanej na prúžky, chladenej.
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej bazalky
  • 4 hrubé krajce celozrnného alebo ražného chleba, opečené
  • 1 alebo 2 strúčiky cesnaku, ošúpané, podľa chuti
  • soľ a nahrubo pomleté zrnká čierneho korenia

Príprava

Filety z morského jazyka okoreňte a potrite tapenádou. Každú filetu zrolujte a zaistite špáradlom. Vložte do parného košíka.

Parte 15 minút s predjedlom a dezertom. Medzitým zmiešajte vopred pripravené cuketové špagety s olivovým olejom, bazalkou, soľou a korením.

Hrianky potrite cesnakom, navrch dajte ochutené cuketové špagety a filety z morského jazyka.