Mrkvová torta

Mrkvová torta

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 300 g mrkvy
  • 3 vajcia
  • 190 g hnedého cukru
  • 260 g múky
  • 1/2 č. lyž. škorice
  • 1/2 č. lyž. muškátového orieška
  • 1 č. lyž. vanilkového extraktu
  • 1 prášok do pečiva (11 g)
  • 250 ml slnečnicového oleja

Príprava

Rúru predhrejte na 180 °C. Mrkvu ošúpte, nakrájajte na kocky a vložte do nádoby robota s krájacím nožom. Spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 12. Preložte do inej misy.

Všetky zostávajúce suroviny vložte do nádoby robota s hnetacím nožom a na 3 minúty spusťte program Cesto P3.

Po ukončení programu pridajte mrkvu a spracujte 20 sekúnd rýchlosťou 6. Formu na tortu vyložte papierom na pečenie a vlejte zmes. Pečte približne 1,5 hodiny. Torta je upečená, pokiaľ do nej pichnete nožom a čepeľ vytiahnete čistú.

TIP: Pred vyklopením nechajte vychladnúť. Pre výraznejšiu chuť použite dvojnásobné množstvo škorice.