Nátierka z lieskových orieškov

Nátierka z lieskových orieškov

Dezert

  • 5

    Počet ľudí

  • Priemerné

    Cena

  • Veľmi ľahké

    Náročnosť

  • Čas prípravy

  • Čas varenia

Ingrediencie

  • 100 g jemne soleného masla
  • 80 g horkej čokolády
  • 120 g mliečnej čokolády
  • 200 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 60 g lieskovcovej pasty

Príprava

Maslo vložte do nádoby robota s miešacím nadstavcom a spracujte 3 minúty rýchlosťou 3 pri teplote 70 °C.

Pridajte kocky čokolády a nechajte rozpustiť 5 minút rýchlosťou 3 pri teplote 45 °C.

Miešací nadstavec vymeňte za hnetací nôž. Pridajte kondenzované mlieko a lieskovcovú pastu a spracujte 30 sekúnd rýchlosťou 7.

Zmes dajte do pohára a uchovávajte v chladničke.

TIP: Lieskovcovú pastu môžete nahradiť mandľovou pastou. Nájdete ju v predajniach so zdravou výživou alebo si ju môžete vyrobiť doma tak, že namočíte 50 g lieskových orieškov na 6 hodín do vody, potom zlejete a spracujete hnetacím nožom 20 – 30 sekúnd rýchlosťou 12.